Leírás
Catler DMS 203 japán szakácskés
A japán szakácskés a japán szakácsok egyik alapfelszerelése. Sokoldalú, erős és éles, így ideális a hús, a hal és a zöldségek vágásához. Pengehossz 203/ teljes hossz 338 mm.
A damaszkuszi acélt manapság “öntött” és “hegesztett” acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges, legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll.
Az enyhe, rugalmas acélt kemény, nagy széntartalmú acéllal kombinálva használják, több tíz vagy több száz rétegben.
A Japán híres kovácsmestereinek zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, képes volt a rugalmas és kemény acélt úgy kombinálni, hogy azok egyedi tulajdonságait a szamurájkardkészítés egyedülálló alkotásává ötvözze.
DMS sorozatú kések a hegesztési technológiával készülnek 67 rétegben, egyesítve a lágy VG2 acélt és a kemény VG10 acélt. Ez nagyszerű tulajdonságokat biztosít számukra – rendkívüli keménységet, rugalmasságot és tartósságot. A kések anyagszállítója a japán TAKEFU acélvállalat.
A kések markolatai juharfából készülnek, és KEBONY módszerrel kezelik őket. Ez a Norvégiában kifejlesztett technológia egy szabadalmaztatott eljárás, amely káros anyagoktól és méreganyagoktól mentesen fokozza a felhasznált juharfa sejtes szerkezetét, és nemcsak a keményfa prémium tulajdonságait, hanem a gazdag barna színt is kiemeli.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.